Responsive hjemmesider

Responsive hjemmesider hos Websupporten.no

Hva er responsive hjemmesider?

Før vi går inn i forklaringen av responsive hjemmesider, så bare nevner jeg at… Ja – det er definitivt noe alle og enhver må tenke på, snakk med din web designer før du inngår avtaler. Kompromissets gang burde inneholde definisjonen av hva du får levert, og det er responsivitet på ulike enheter.

Det er en metode som tilpasser alt av innholdet til brukeren av siden. Har den besøkende en mobil, så skal altså mobilen vise innholdet like bra som på et nettbrett eller PC. Det er svært ofte man opplever at hjemmesider ikke funker optimalt når man er på andre enheter enn en datamaskin. Da kan man miste kunder og det er så klart noe alle vil unngå.

I tillegg til å miste kunder etter en dårlig opplevelse fra å besøke hjemmesiden på mobil. Så kan f.eks Google nedrangere siden, og da mister man hvertfall trafikk. Les gjerne mer om lastehastighet ved linken nederst i artikkelen.

Ingen liker å oppleve vanskelig navigasjon på en hjemmeside. Så når man går inn i planleggingen av siden, så tenk på responsive utfordringer før du tar planen videre.

Skap et godt førsteinntrykk!

Når jeg møter deg og du møter meg, så er det slik at menneskehjernen registrerer hvordan vi går kledd. Hvordan hårfarge vi har, hvilken lue vi går med, sko, sminke og you name it… Hjernen vår er trent opp i å danne oss et bilde. Derfor er det anbefalt å kle seg pent og se fin og presentabel ut når man skal på jobbintervju. Nå skal jeg ikke spore helt av her, men det er akkurat det samme med din hjemmeside.

Klikker du deg rundt på den enorme webben og kommer til en uresponsiv side. Da er sjansen ganske så stor at du bare klikker deg videre. Får du noen på et intervju som ikke ser stelt ut og ikke kan prate for seg. Ja, da er det slik at man «klikker» seg videre igjen. Din hjemmeside er din bedrifts ansikt utad og det begynner fra første side. Hvordan funker siden, ser den fin ut, er den piksel-rett og presterer den ifht. forventningene? Responsive hjemmesider gir bedriften en presentasjon som gjør at man blir tatt seriøst. Hvilket er noe enhver bedrift burde ha som objektiv, det sier seg selv.

Dette er et tema som begynner heldigvis å bli utbredt og jeg personlig får ganske mange spørsmål om responsivitet. Hvordan sette opp responsive hjemmesider som er bygget til å være raske og brukervennlige tvers gjennom. Når vi starter prosessen på nye prosjekt, så ser vi først på hva kundene trenger. Hvilke funksjoner som må være med, utseende og design. Så hvordan vi kan få det i sammen for å prestere så godt som mulig både på PC og mobil.

Responsive hjemmesider er fremtiden

Ikke bare er det fremtiden, det er nåtiden. I mitt arbeid så har jeg fått flere prosjekter for hånden der det handler om redesign. Hvor mange hjemmesider finnes det i dag? Vel, ifølge Netcraft fra September 2020 oppdateringen, så er det over 1,196,298,727 hjemmesider i verden. Vet du hvor mange hjemmesider som fantes for 10 år siden? 273,301,445 sider! Nesten en milliard i forskjell! Det betyr også at alle som ikke har gjort seg klar for den store produksjonen av mobiler og nettbrett som har ankommet, er heller ikke klar for å vise frem responsive hjemmesider på enhetene.

Dermed er det så klart en stor fordel å sette seg foran som et godt eksempel og ikke minst en drakraft for å fylle alle forventningene og kravene som kunder har nå til dags. Ikke nare kan man si at responsive hjemmesider er fremtiden, nettet er jo fremtiden når man ser på hvordan alt vokser frem. Spesielt etter corona, kan man se en utrolig stor stigning og alle som jobber innen IKT tjenester får flere forespørsler.

Hos Websupporten så tilbyr vi selvsagt responsive hjemmesider og disse får du for både små og store bedrifter. I tillegg har vi hosting planer for alle.

Skap din fremtid i dag, vær responsiv!

Link til artikkel om lastehastighet og hvorfor det er så viktig.

Link til Google sin hastighetsmåling.

Link til Norske Wikipedia om Responsive Hjemmesider.

Link til Engelske Wikipedia om Responsive Hjemmesider.