Hvordan man kan utnytte TikTok for bedrifter

Har du betraktet TikTok som et eksklusivt domene for dansende tenåringer og virale utfordringer? Tenk om igjen. Med en stadig voksende brukerbase på over en million i Norge alene, har TikTok blitt et essensielt verktøy i moderne markedsføring.

Hvorfor TikTok?

TikTok tilbyr en unik blanding av underholdning, kreativitet og samfunnsbygging som ingen andre plattformer kan matche. Med sin algoritme designet for å maksimere engasjement, gir TikTok din bedrift muligheten til å nå ut til et bredt og mangfoldig publikum på en måte som føles personlig og autentisk.

5 skarpe tips for å lykkes på TikTok

 1. Ha en god definisjon av dine mål
  Begynn med å tenke på hvor du vil. Hva ønsker du å oppnå med TikTok? Øke merkevarebevissthet, styrke kunderelasjoner, eller kanskje drive direkte salg? Ved å sette klare målsetninger koblet til din markedsstrategi, skaper du et solid fundament for en satsing på TikTok.
 2. La deg inspirere
  Det er ved å dykke ned i TikToks uendelige strøm av kreativitet at de beste ideene kommer. Bruk tid på plattformen, utforsk hashtags som trender, og se hva dine konkurrenter og lignende bransjer gjør. Lagre de videoene som fanger din interesse, og bruk dem som springbrett for dine egne kreative utbrudd. Det gjør jeg personlig også, når jeg tenker på oppskrifter jeg finner eller treningsfilmer som interesserer. Det funker på samme måte for bedrifter. Hva gjør de andre? Hvordan gjør de det og passer filmene din kundebase?
 3. Eksperimenter og tilpass
  TikTok er en plattform som belønner kreativitet og autentisitet. Ikke vær redd for å prøve ulike typer innhold og tidspunkter for publisering. Det er ofte de mest uventede videoene som fanger publikums oppmerksomhet. Analyser, tilpass, og finn din unike stemme på TikTok.
 4. Skap innhold vekker en følelse
  Husk at TikTok krever innhold skapt spesifikt for plattformen. Vis frem bedriftens menneskelige side ved å dele blikk bak kulissene, engasjere med brukergenerert innhold, eller utforske lekne og kreative uttrykk som resonnerer med TikToks brukerbase. Det handler om å vekke en følelse hos dine seere.
 5. Kanskje en av de viktigste – Lytt til kundebasen
  Interaksjonen på TikTok er umiddelbar og innsiktsfull. Ta til deg tilbakemeldingene du får, både de positive og de kritiske, og la dem veilede din innholdsstrategi. Dette er din direkte «feedbackslinje» til hva din målgruppe verdsetter og engasjerer seg i. Det er her finjusteringer kommer på plass for å tilpasse seg og tiltrekke enda mer oppmerksomhet.
TikTok brukes av over 1 milliard i verden - Websupporten

Revurder dine kanaler og sleng TikTok med i gruppa

Å inkludere TikTok i din markedsføringsstrategi er ikke bare å følge en trend, det er en investering i bedriftens fremtid. Plattformens dynamiske natur og potensialet for virale trender åpner døren for økt merkevarebevissthet, sterkere kunderelasjoner og direkte salgsmuligheter.

Er du klar for å utforske TikTok, men usikker på hvor du skal starte? Hos Websupporten står vi klare til å hjelpe deg med å navigere i TikTok universet. Med våre skreddersydde strategier og kreative tilnærminger, er din bedrifts suksess på TikTok bare et klikk unna. Ta kontakt for en uforpliktende prat, og la oss skape noe i sammen 😉